onsdag den 10. oktober 2018

Kvinde på et døgntilbud stævnes for udadreagerende adfærd

Berlingske bragte d. 08/10-18 artiklen:

"Handicappet kvinde kastede med bøger efter socialpædagog – stævnes for 300.000 kroner".


Som kommende pædagoger vakte artiklen vores opmærksomhed og vi valgte derfor at lave en Podcast, hvor vi diskuterer artiklen ud fra vores holdninger og erfaringer.


Vi diskuterede forskellige vinkler af situationen og var meget enige. Det kunne være spændende at inddrage en person, som ikke er iført briller fra en pædagogisk praksis, for at få modspil, få flere vinkler at se sagen på og sætte vores virkelighedsopfattelse på spil.

Vores Podcast ligger op til yderligere uddybende refleksion/debat/ diskussion om bl.a. etiske overvejelser og hvem søgsmålet er berettiget? Er det Karina som kastede bøgerne? Kan lederen klandres, fordi han/ hun har ansvaret for de ansattes faglige kompetencer, fx. redskaber til tolkning af non-verbal kommunikation og konflikthåndtering? Er det kommunen, fordi de ifølge Serviceloven §108 skal finde et botilbud, der er egnet borgerens behov? Skyldes det mangel på ressourcer på et samfundspolitisk plan?

Det er foruroligende, at Socialpædagogernes landsforbund har omkring 100 verserende sager, hvor de forsøger at få erstatning af borgere til medlemmerne! Disse borgere har måske, ligesom Karina, et behov for et personale, der er i stand til at hjælpe med at regulere borgerens følelser og behov. Vi mener, at personalet har fejltolket Karinas' non-verbale udtryk om sine behov eller følelser, hvilket vi mener, er årsagen til at Karinas' adfærd ender med at blive udadreagerende senere på dagen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvad er matematik i dagtilbuddet Vi i sport og outdoor, er blevet introduceret for matematik i dagtilbuddet, og hvordan vi kan gribe ...