onsdag den 21. november 2018

BLOODY BIRTHDAY


I denne uge får i fornøjelsen af at læne jer tilbage og se en hjemmelavet video, hvor vi forsøger at fremvise en pinlig situation.

Beskrivelse af situationen
Familien er samlet for at fejre Mia’s 15 års fødselsdag. Mia har lige fået menstruation og har ikke tamponer med. Mia spørger hendes mor meget diskret om hun har en tampon. En af gæsterne spørger, hvad de hvisker om, hvor Mia’s mor svarer højt, at Mia skal bruge en tampon. Mia’s bedstemor er tunghør og kan ikke høre, hvad der bliver sagt. Mia’s bedstefar råber ud over bordet til bedstemoren, at de snakker om at Mia mangler en tampon.
Bedstemoren finder en tampon og lægger den op på bordet. Tamponen bliver sendt ned til Mia i den anden ende af bordet. Bedstemoren finder et bind i tasken og får straks det sendt videre op til Mia, så hun selv kan vælge.
Mia bliver meget pinlig berørt og forlader bordet i skam, frustration og vrede.
Da Mia er gået, begynder gæsterne at snakke om Mia’s seksualitet og om hvorvidt hun skal/ kan bruge tampon eller bind.


Kort analyse af situationen
Gæsterne forstår ikke, at det er en pinligt for Mia, da de ikke har situationsfornemmelse. 
Mia’s personlige grænse bliver overtrådt af samtlige gæster, og hun bryder sig ikke om at være i situationen. Der er ingen af gæsterne, der forstår at de overskrider Mia’s grænse.
Mia forsøger til hendes fødselsdagsfest, at undgå forlegenhed ved at være beskeden og diskret, når hun spørger hendes mor efter en tampon.
Moren har ikke forståelse for Mia’s diskretion og respekterer den ikke.
Ifølge Goffman handler samhandlingsritualer om at drage omsorg og beskytte hinanden. De er med til at vi omgås anstændigt med hinanden og er med til at opretholde en moralsk orden i samfundet. I videoen ser vi, at indtryksstyrringer påvirker hinanden. I videoen er det tydeliggjort, at der er et negativt samhandlingsritual som påvirker Mia til at undgå forlegenhed ved at være 'det beskeden selv' og diskret. Mia forsøger altså at undgå yderligere pinlighed og vælger at forlade den frame, hvor samhandlingsritualet er negativt for Mia's vedkommende. Familien fornemmer ikke den samme negative samhandling som Mia oplever. 


1 kommentar:

  1. Et meget kort og letlæseligt blogindlæg. Vi er lidt i tvivl om hvorfor I har valgt at lave videoen, og hvad jeres “pinlige historie” bygger på. I kommer dog godt omkring Goffman til sidst i blogindlægget, og det fungere egentlig fint, i forhold til at I sætter noget teori på selve videoen.

    I måtte gerne have lavet en lidt længere indledning som beskrev hvad jeres tanker og refleksioner havde været omkring videoen.

    Hvorfor har I valgt at lave en video?
    Har en af jer prøvet at sidde i en pinlig situation, hvor I har været nødsaget til at forlade selskabet?

    SvarSlet

Hvad er matematik i dagtilbuddet Vi i sport og outdoor, er blevet introduceret for matematik i dagtilbuddet, og hvordan vi kan gribe ...